Pastorale dienst

Gesprek en begeleiding

De pastores willen graag uw ervaring delen, luisteren naar uw levensverhaal, een eind met u meegaan in uw hoop en verwachtingen, in uw vragen en twijfels. Ook voor uw familie en naasten staan wij ter beschikking.

Onze pastores behoren tot de katholieke kerk, maar staan open voor alle mensen die zinvol willen leven, kerkelijk of niet. Praat u liever met een vertegenwoordiger van een ander geloof en een andere levensbeschouwing, dan kan dat net zo goed. Vraag hiervoor aan onze pastores om contact te nemen met een vertegenwoordiger van uw levensbeschouwing of geloof.

Gebed, rituelen en sacramenten

Heilige Communie op de kamer

Op zondag omstreeks 11u.

Biecht

Als u met schuldgevoelens of spijt zit en u tot verzoening wilt komen, kan een biechtgesprek en een vergevingszegen u daarbij helpen.

Woord- en communieviering

Elke zondagochtend om 10u15 in de kapel. Iedereen is welkom. De woord- en communieviering is ook te volgen op de kamer via uw tv, infokanaal, uitzending woord- en communieviering.

Bidden bij het levenseinde

Wij bieden u volgende rituelen aan:

  • Algemene ziekenzalving: ongeveer twee keer per jaar. Op de afdeling geriatrie. Ook familie is welkom.
  • Individuele ziekenzalving: op de kamer, volgens afspraak, best in aanwezigheid van de familie. Steeds met instemming van de patiënt.
  • Ziekenzegening: door een pastor, eventueel samen met uw familie.
  • Stervenszegen: door een pastor, kan ook zinvol zijn als u al de ziekenzalving ontvangen hebt. Ook mogelijk op vraag van de familie.
  • Gebed na overlijden: door een pastor, of buiten de kantooruren door een verpleegkundige.

Kik hier voor de infofolder over de pastorale dienst (pdf)