Partnerschap Sint-Andriesziekenhuis en Mivalti

19 juni 2024

In 2023 is er een samenwerking tot stand gekomen tussen het Sint-Andriesziekenhuis en Mivalti. Mivalti (samentrekking van Minder Validen Tielt) draagt als lokale sociale organisatie bij in het geluk van personen met een beperking. De organisatie biedt aan deze mensen onder meer onderdak en dagbesteding.

Van doek naar dashboard
Vanuit het duurzaamheidsstreven van het Sint-Andriesziekenhuis werd vorig jaar de brug geslagen naar Mivalti in het kader van een samenwerking rond recyclage van sterilisatiedoeken. Sindsdien worden deze doeken van het operatiekwartier naar de werkplaats van Mivalti gebracht waar ze door hun mensen gesorteerd worden en in pakketten samengeperst als basis voor recyclage tot dashboards. Zo bespaart het ziekenhuis maar liefst 199.840 kg afval per jaar. Niet alleen verkleinen we hiermee onze ecologische voetafdruk, ook de mensen van Mivalti dragen met dit werk bij aan een betere wereld.

Maaltijdlevering
Recent is er een bijkomende dimensie toegevoegd aan dit partnerschap. De keuken van het Sint-Andriesziekenhuis levert vanaf nu namelijk elke dag 140 warme maaltijden aan Mivalti, die van daaruit verdeeld worden onder hun mensen. We zijn bijzonder tevreden dat we ook hiermee een verhaal van samenwerking tussen lokale zorgactoren en duurzaamheid mogen schrijven. Dankbaar voor deze mooie uitwisseling!

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen